LMBT-szeánsz Conchita Wursttal a bécsi Stephansdomban

Ha valakikért, őértük biztosan érdemes imaalkalmakat szervezni. ÍGY azonban nem.

Christoph Schönborn bécsi bíboros társszervezésével homoszexuális tematikájú imaösszejövetelt tartottak december elején, az AIDS Világnapja tiszteletére. A Stephansdomban tartott eseményen Schönborn mellett az ismert “drag queen” (nőimitátor) énekes, Conchita Wurst, valamint egy LMBT-aktivista, Gery Keszler is beszédet mondott, a templom szentélyében álló ambóról.

A katedrálist az alkalomra LMBT-tematikájú molinókkal “díszítették fel”, a falakon és a padlón is ilyeneket helyeztek el. A katedrálist az esemény alatt kívül és belül is sejtelmes lila fénnyel világították ki.

Az eseményről rövid összefoglaló videó is készült (az esemény teljes videója pedig ide kattintva nézhető meg):

Az imát az elhunyt AIDS betegekért Schönborn bíboros vezette. A bíboros ebben úgy fogalmazott: “mindenki otthonra találhat” Istennél, az elhunytak pedig “nem vesztek el örökké”.

Az imaalkalom énekes-zenés kíséreteként a bécsi filharmonikus kórus és kamarazenekar adott elő részletet Mozart Requiem című művéből.

Az egyházmegye a rendezvényt megemlékezésként hirdette meg, ami “megemlékezik a 36 millió elhunytról, és jelet állít az előítéletességgel szemben”.

Az eseményen mondott prédikációjában Schönborn bíboros arra emlékeztetett, hogy Isten nem azért jött el a világba, hogy elítéljen, hanem azért, hogy megmentsen. “Mit jelent ez a számunkra?” – tette fel a kérdést a bíboros, amire saját maga így felelt: “Hogy ne ítéljünk, ne rekesszünk ki, ne hasonlítgassunk össze.”

A bíboros prédikációja után az osztrák nőimitátor Thomas Neuwirth mondott beszédet. A “Conchita Wurst” fellépőnévvel dolgozó énekes – aki a nevét a női (Conchita) és a férfi (Wurst) nemi szervek szleng elnevezéseiből alkotta meg -, az “LMBT” személyekre utalva azt mondta: “üldözik azokat, akik olyan módon élik meg az identitásukat, ami különbözik a többségétől”, “kirekesztésben és diszkriminációban” részesítik őket. Neuwirth a megjelenteket arra biztatta, hogy lépjenek elő, és egy tüzes edénybe dobott tömjéndarabbal fejezzék ki a személyes együttérzésüket.

Az LMBT-mozgalom ideológiai tétele, hogy bármely személy szexuális irányultsága az illető önazonosságának (“identitásának”) a része. A mozgalom ennek megfelelően arról igyekszik meggyőzni a saját nemükhöz vonzódó embereket, hogy a szexuális vonzódásukat éljék meg választott identitásukként.

Ezzel szemben a katolikus antropológia szerint bármely személy szexuális irányultsága az illető nemválasztott tulajdonsága, amely az önazonosságának nem része, választott identitássá tenni pedig önkárosító és helytelen. Az Egyház ennek megfelelően szeretettel óvja a homoszexuális hajlamú embereket attól, hogy az LMBT-mozgalomban résztvegyenek, a társadalmakat pedig attól, hogy e téves és káros ideológiai alapokra helyezett mozgalomnak teret engedjenek.

Az Egyház homoszexualitásra vonatkozó tanítását tömören a Katolikus Egyház Katekizmusa foglalja össze, e tanítással pedig mi is több bejegyzés részeként foglalkoztunk már: lásd pl. ITT, ITT, ITT, ITT, és ITT.

A nőimitátor Neuwirth a 2014-es Eurovíziós dalfesztiválon aratott győzelmével tett szert világhírnévre. A győzelme kapcsán Schönborn bíboros személyes örömét fejezte ki az osztrák katolikus hírügynökség felé (Katholische Presseagentur Österreich), közvetlenül a dalfesztivál után.

Az esemény zárásaként az LMBT-aktivista szervező Keszler azt mondta: nem számít, hogy kit szeretünk, és az sem, hogy miben hiszünk. Schönborn Keszler szavait köszönetnyilvánítással nyugtázta.

A mostani nem az első alkalom, hogy Schönborn és a katedrális homoszexualista propagandának adnak teret.

2008-ban a katedrális kiállítótermében a saját bevallása szerint marxista ateista művész Alfred Hrdlicka munkáit állították ki, “Vallás, hús, és hatalom” címmel. A kiállítás egyes darabjai explicit homoszexuális aktusokat mutattak be vallási kontextusba helyezve; ezek között szerepelt az Utolsó Vacsora jelenetének ábrázolása is homoszexuális orgiaként.

Maga a katedrális párok Valentin napi megáldásának helyszíne volt, ahol a megáldott párok között azonos nemű párok is voltak.

Tavaly ősszel a katedrális hírlevele, amelyet az Amoris Laetitia népszerűsítésére szánt, egy gyermeket örökbe fogadott homoszexuális párt mutatott be a híveknek, “a család alternatív formájának” nevezve ezt.

A 2015-ös családszinódus alatt Schönborn bíboros nyilatkozatban is megerősítette, hogy szerinte az Egyháznak támogatnia kellene a homoszexuális élettársi kapcsolatok “pozitív elemeit”. Schönborn továbbá 2012-ben felfüggesztette egy osztrák plébános határozatát, amelyben a pap visszautasította, hogy a plébánia világi tanácsába egy homoszexuális élettársi kapcsolatban élő személy kerüljön.

http://katolikusvalasz.blog.hu/2017/12/18/lmbt-szeansz_conchita_wursttal_a_becsi_stephansdomban

 

Utolsó bejegyzések

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.